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KENTUCKY BAR ASSOCIATION 
Ethics Opinion KBA E-118 

Issued: July 1975 

This opinion was decided under the Code of Professional Responsibility, which 
was in effect from 1971 to 1990.  Lawyers should consult the current version of 

the Rules of Professional Conduct and Comments, SCR 3.130 (available at 
http://www.kybar.org), before relying on this opinion. 

Question: May a lawyer permit his client to identify him (the lawyer) as the client’s lawyer in 
the client’s commercial advertising? 

Answer: No. 

Reference: DR 2-101(B) 

OPINION 

A company which expects to rent sign boards has prepared a pamphlet for distribution to 
prospective customers. The company’s lawyer wants to know if he may permit the company to 
identify him by name as the company’s lawyer in the pamphlet.     

He may not. DR 2-101(B) states “A lawyer shall not authorize or permit others to 
[publicize himself] in his behalf except as permitted under DR 2-103.” DR 2-103 is unrelated to 
the case in question. DR 2-101(B) itself sets out five exceptions to the general rule, into none of 
which the case in question falls. It does not matter that the motivation for using the lawyer’s name 
comes entirely from the client and not at all from the lawyer. Publicity of the lawyer is the 
necessary result. Presumably such publicity would benefit him, so it would be done “in his behalf’ 
regardless of his client’s intentions in using his name.  

Note to Reader 
This ethics opinion has been formally adopted by the Board of Governors of the Kentucky 

Bar Association under the provisions of Kentucky Supreme Court Rule 3.530 (or its predecessor 
rule).  The Rule provides that formal opinions are advisory only. 
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